Spännande saker på gång

Det landar just nu spännande saker i min mailkorg. Som till exempel det här:

image

Nästa nummer av Tidningen Skriva kommer nämligen att innehålla en (i mitt tycke i alla fall) väldigt rolig artikel. Nämligen ett läsarporträtt med yours truly. Jag har fått läsa igenom texten nu innan och är helt förundrad över att Malin, aka ”hur-ska-jag-omvandla-två-timmars-prat-och-tusen-olika-projekt-till-text-trollkonstnär” lyckats fånga mig och mina projekt på så begränsat med plats. Verkligen en bedrift. Jag är ju inte direkt känd för att prata särskilt långsamt heller.

Det som slår mig när jag läser texten är hur splittrad jag egentligen är i mitt författarskap. Jag har ju alltid minst 5-6 projekt mer eller mindre igång. Barnböcker, romaner, noveller … Kanske är det en nackdel för mig. Kanske skulle det vara bättre att fokusera mycket mer än vad jag gör.

Men å andra sidan är jag så himla otålig. Jag behöver variation för att må bra och känna mig kreativ. Och jag behöver känna att jag kommer någonstans. Därför kan det vara så skönt att varva romanerna med noveller. Och att varva den monotona redigeringsfasen med den idésprutande första fasen när jag kommer på en ny idé och bara skriver, skriver, skriver.

Apråpå det så lyssnar jag just nu på 90-talshits och smider onda planer. Sådär som en gör en vanlig torsdagskväll. Kanske kan det bli något till Fantastiknovelltävlingen? Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *