Konsten att andas under vatten

Tidigare i höstas var jag med i en novelltävling som anordnades av www.ensidatill.nu Uppgiften gick ut på att skriva en novell utifrån en bild. Och det var någonting med den här bilden som fick mitt att direkt tänka på ett trist själsutsugande kontorslandskap, på kontorsnissar som trycker ner varandra för att själva stiga ett pinnhål, på den isande tystnad som kan möta vissa vid kaffeautomaten, där det nyss skrattats för fullt.

För för vissa människor är det där allt de har.

Ur den tanken föddes min novell Konsten att andas under vatten, och faktiskt lyckades den gå och vinna bildtävlingen! Nu återfinns den som e-novell här: http://ensidatill.nu/kop-bocker/#!

Det var intressant att skriva en novell utifrån så givna förutsättningar. Jag trodde att det skulle vara hämmande för kreativiteten men faktiskt var det precis tvärtom! Direkt när jag såg bilden visste jag varför den stackars mannen låg i sin smutsiga plaskpool med gammalt sunkigt vatten.

Vill du också veta varför? Gå in och läs vetja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *