Ny serie: Hemliga busklubben

På måndag smäller det! Då är det dags för årets andra boksläpp och en helt ny serie på Hegas förlag 🥳 Hemliga busklubben är serien som vill inspirera barn till att busa mer och i varje bok står ett nytt bus i centrum.

Huvudpersoner är kusinerna Astor och Emma. Och de älskar bus! I första boken, Chili-tårtan, är det dags för släktkalas. Astor och Emma vill busa med Astors pappa som fyller år. Med noggrann planering häller de chilisås i hans tårtbit och väntar spänt på att det ska bli dags att fika.

Men då händer det som inte får hända: farmor råkar ta den starka tårtbiten! Hur ska det gå?

Eftersom jag själv gillar bus har det varit väldigt roligt att skriva den här boken. En annan rolig grej är att jag precis var inne på Allabibliotek.se (författarknarket nummer ett) för att se om den redan beställts in till några bibliotek. Höll på att ramla av stolen när jag såg att det redan är 64 bibblor som köpt in den – trots att den inte släppts än! Så det verkar finnas ett sug efter lättlästa busböcker! Kan förstås ha att göra med Jenny Lindqvists otroligt fina illustrationer också. Är de inte läslockande, så säg?

Jag hoppas förstås att den här bokserien ska inspirera till både läs-och buslust!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *