Magiker och maskiner

Apråpå gårdagens inlägg så har jag idag suttit i mörkret utanför sovrummet och med jämna mellanrum fått trösta den förkylde sonen, samtidigt som jag försökt redigera mitt pågående romanprojekt. Det här med multitasking har plötsligt blivit någonting som är det konstanta tillståndet. Ganska häftigt ändå att hjärnan kan ställa om sig och bara hoppa tillbaka in i texten! Jag kan se framför mig hur den tänker. Nu faaan måste jag passa på.

Nu sover i alla fall sonen och redigeringen har gått framåt.

Det är faktiskt en utveckling av en publicerad novell som jag håller på med just nu. I samband med att min novell Control alt delete blev utvald att publiceras i Catahyas antologi Magiker och maskiner så kollade jag över den och skrev om en del saker. Då väcktes också lusten att göra något mer. För det fanns mer att berätta. Någonting som lockade och drog och gjorde att jag inte kunde sluta tänka på texten. Så till slut började jag att skriva. Och skriva. Och skriva. Det tog liksom aldrig slut. Jag började strax innan november-13 och i början av 2014 var första utkastet klart. Det var en historia som ville bli skriven. Nu har den fått ligga och gotta till sig ett tag. Främst för att jag fastnade i slutet. Jag tycker verkligen att första delen är så sjukt bra, men sedan händer någonting. Får se om jag kan fixa till det i redigeringen. Det är i alla fall så himla kul när det händer, att en gammal text kan ge så mycket ny inspiration!

9789163751738_200_magiker-och-maskiner_haftad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *