Vinst!

Strax efter årsskiftet fick jag nys om att en novelltävling utlysts. Temat var tidsresor, vilket såklart gjorde mig extra intresserad. Men deadline var bara 10 dagar bort och jag hade ingen egentlig idé.

Dessutom hade jag en uppsats att skriva.

Men ni vet hur det är. När man har något man måste göra kommer hjärnan hitta alla undanflykter. Och nu hittade den på en pangidé som jag bara var tvungen att skriva ner. Jag tokskrev i ett svep och skickade in.

Tänk då känslan när jag fick beskedet att jag var en av vinnarna i tävlingen! Diplom, cash, böcker från SF-bokhandeln och publicering på Boktugg blev vinsten. Jag fick dessutom vara med på fin prisutdelning i Helsingborg!

Där läste de också upp motiveringen. Blev nästan lite tårögd när jag hörde den:

”Vi var stjärnstoft” är en magisk novell. På ett vackert och konstnärligt sätt gestaltar den sorg med en extrem precision där varje ord känns vägt på silvervåg. Många formuleringar genom novellens gång etsar sig fast hos läsaren och med en enkel tankeställning: ”tänk om” öppnar novellen upp för många gripande dimensioner hos läsaren.”

Vilken härlig skjuts 😀 För den som är nyfiken på novellen finns den nu att läsa här: https://www.boktugg.se/…/novell-vi-var-stjarnstoft-av…/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *