The day of deadlines

… är tydligen idag. Inte mindre än tre tävlingar tar slut idag, och jag har lyckats få iväg bidrag till alla. Det sista alldeles nyss, till Fel förlag, med en hel timme till godo! Värt att fira bara det. Tjoho!

Men jag har stött på ett problem. Jag blev otroligt nöjd med bidraget som skickats in till Fantastikportalens novelltävling. Nästan FÖR nöjd. Jag fick liksom till det precis som jag tänkt (förutom att jag blev hindrad av antalet tecken och inte kunde brodera ut en av karaktärernas utveckling så som jag egentligen ville). Men jag fick till tonen, jag fick till bakgrunden, känslan av att det finns någonting mörkt som lurar som ett åskmoln över dem. Någonting som bara väntar på att få bryta lös.

Det är annars mitt problem. Jag lyckas inte få till karaktärernas undertext. Därför blir jag så sjukt imponerad av författare som får det.

Men nu till problemet. Det borde rimligtvis kännas bra att jag blev så nöjd med den här novellen, eller hur? FEL! För nu känns alla andra noveller så himla kassa. Bidraget till Fel förlag till exempel. Jag tycker att karaktärerna känna så platta. Det finns liksom ingenting där när jag skrapar lite på ytan. I sista stund försökte jag få in lite djup men jag vet inte om jag lyckades.

Vad beror det på? Fastnade jag inte lika mycket för den här historien och kaaktärerna? Hann jag använda upp all min kreativitet till den andra novellen så att den tog slut? Eller var det helt enkelt för att jag skrev den här novellen på fem dagar, och den inte fick tid att ligga och mogna?

Inte vet jag, vi får väl bara avvakta och se hur det går i tävlingarna! Kanske är det bara jag som är självkritisk som vanligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *