Plötsligt händer det

Det finns saker jag drömmer om. Att Snack-böckerna ska bli film, att vinna på Triss, att bara behöva säga till barnen EN gång att de ska klä på sig och gå till skolan/förskolan.

Och så finns det de där drömmarna som jag håller mer för mig själv. För att det känns lite skörare, på något vis. Att få mina böcker recenserade har alltid varit en dröm, och att de ska få bra betyg har förstås varit en ännu större dröm. Därför har det varit både läskigt och roligt när de faktiskt hittat ut till recensenter. Ibland har de tyckt om böckerna, ibland inte.

Idag öppnade jag mailkorgen och hittade en recension från BTJ som låg och väntade. BTJ är en tjänst som recenserar böcker framför allt åt bibliotek. De har en femgradig skala som de betygsätter böcker på. Nervöst bläddrade jag igenom för att se vad de tyckte.

Och blev totalt mållös.

”Avgörandet”, sista delen i min lättlästa serie Den längsta resan, fick en femma! Deras absolut högsta betyg. Dessutom jämfördes den med den svenska SF-klassikern Aniara.

”Plötsligt händer det” är visst inte bara något man säger.

Lektör Agneta Warheim, publiceras i BTJ-häfte nr 15, 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *