När dagens hetta svalnar

Nu börjar de komma smygande, sommarkvällarna. De är inte riktigt här ännu men snart, snart kommer man kunna sitta ute och skriva till långt in på kvällen. Det här inlägget skriver jag utomhus. Doften av solvarmt gräs som svalkats av den ankommande natten ligger tung över trädgården. Det är en speciell doft, som alltid får mig att tänka på sommar. När man fick vara uppe lite längre än vanligt, och tjocka röda fingrar målade svepande över skymningsblå himlar.

Idag har vi varit på promenad i Hols ed. Naturen där är helt fantastisk! Djupa skogar med tjock mossa till mark, svajande björkdungar och enorma tallar som sticker upp som fingrar mot skyn. A var helt lyrisk och sprang runt på ängarna och skrattade. På vägen tillbaka till bilen gick vi förbi gravkullarna som gömmer sig djupt inne i granskogen. Och jag kom att tänka på förra gången vi var här, när vi fann ett dött djur bredvid en av gravkullana. Och precis där kom idén till en historia nerdimpande. Det passar väldigt bra faktiskt, jag har lurat på om jag skulle försöka få ihop ett bidrag till Deckadottirs manustävling och nu tror jag att jag har en grundidé i alla fall. True detective möter Jordskott, typ. Vi får se vad som blir av det!

hol

Svårt att inte bli inspirerad här, va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *