Får det lov att vara lite skräck till julmyset?

Inget passar väl bättre än att sätta tänderna i lite ond, bråd död till glöggmyset? En ondskefull ande till pepparkakan? Något mörkt och oformligt som krälar fram lagom till dess att Kalle drar igång? Tur då att På denna grund kommit ut lagom till julhandeln! Det är en antologi med 22 hårresande noveller som alla tar avstamp i samma hemsökta hus på Hallandsåsen.

”I alla tider har folket i bygden fruktat huset vid åsens fot. Ändå har det lockat främlingar, så väl enstöringar och familjer, men ingen har stannat länge – utom de som aldrig någonsin kommit därifrån”

Min novell, Under, leker med tanken på vad som skulle hända om en förskola öppnades upp i de fuktskadade gamla lokalerna.

Spoiler: det händer ingenting särskilt trevligt.

Det här var ett fantastiskt roligt projekt att vara med i, och grymma Popup publishing har gjort ett hästjobb med allt från layout till redigering. Alla texter har till exempel manglats av en redaktör. Hur ofta händer det i såna här sammanhang? Oftast är jag glad om jag fått några kommentarer att jobba vidare med. För sanningen är ju den att texten alltid kan bli bättre – framför allt genom någon annans ögon. Jag tar hellre den fajten innan boken går till tryck än att sen få kommentarer på saker som borde ändrats.

Jag hoppas att antologin ska få mycket uppmärksamhet! Hittills har i alla fall Sydsvenskan skrivit om den. Om det beror på detta eller på en rusning efter hemskheter för att balansera upp mysiga december låter jag vara osagt, men just nu är faktiskt antologin slut hos Bokus. Misströsta såklart inte. Fler böcker är på väg. Om du inte kan hålla dig tills dess så går det också finemang att beställa ett ex direkt från mig. Det går att få både med min ohyggligt fula kråka, och utan. Maila till jag@camillalinde.se för att lägga din beställning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *