Att starta om och komma tillbaka

Jag hade en plan med den här julledigheten. Inte en superavancerad och detaljerad sådan, men likväl en plan. Jag skulle skriva. Det är ju inte särskilt ofta en bjuds på långledighet av det här slaget och det skulle utnyttjas till max. Så vad händer? Sjukdom såklart. Jag brukar inte ha svårt att hitta motivationen eller disciplinen, men att skriva när jag är sjuk, det går inte. På sin höjd kan jag fixa lite korrekturläsning eller liknande, men det är också allt.

Och nu när jag börjar må bättre så känns det som att jag tappat farten. Det är underligt det där, jag behöver verkligen rutinen att skriva varje dag för att hålla ångan uppe. Det spelar ingen roll om vad eller hur mycket, bara jag skriver. Gör jag det inte tappar jag feelingen direkt. Och det där som oftast är lätt och lustfyllt blir plötsligt svårt.

Så hur komma igång igen då? Jo, jag hittade den en ny, spännande tävling såklart. En sak som brukar hjälpa när jag sitter fast, är en rejäl utmaning. Och vad är mer utmanande än att skriva på engelska? Bring it on!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *